Saturday, July 21, 2012

Humanitarni turnir "Viteško srce" Vitez

Na pomočnom terenu Vitez Rijeka u Vitezu u organizaciji istoimenog ragbi kluba, održan je humanitarni turnir u ragbiju 7s. Cilj ovog turnira je bila pomoč maloj djevočici Ana-Mari Šafradin koja boluje od leukemije. Na turniru su učestvovali : Čelik Zenica, Vitez, Tešanjski Ragbi Klub, Tomislav, RgK Herceg.te gosti iz Crne Gore Rgk Tivat. Čelik je i na ovom turniru nastupio podmlađenom sastavu te ga osvojio. Ostvareni su sljedeći rezultati :
TRK - Čelik 0:36
Čelik - Tomislav 49:5
U finalu, Čelik se suočio s Tivtom, ekipom koja je potpomognuta sa par stranaca i ekipom s veoma jakom fizičkom spremom dosta namučila našu još neiskusnu ekipu te pobjeda je ostvarena minimalnim rezultatom 12:5.

Ovim putem želimo također da pohvalimo Ragbi klub Vitez na odličnoj organizaciji turnira i zahvalimo se na besplatnom kupanju na Ribici !

Ekipa Čelika je nastupila u sljedećem sastavu : Kenan Uzunović, Zeid Stanković, Ammar Suljić, Vedran Izić, Armin Zadić, Emir Čerim, Josip Gelić, Semir Doglod, Pojskić Edin, te igrač na posudbi iz gradskog rivala, Elvin Spahić.

No comments:

Post a Comment